13 Temmuz 2017 Perşembe

Profesyonel web sitesi tasarimi

Profesyonel web sitesi tasarimi nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs yada firmalar hangi yolu takip etmelidir?

Profesyonel web sitesi tasarimi yaptırırken nelere dikkat edilmelidir?

Uzman bir web dizayn hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Profesyonel web sitesi tasarimi yaptıracağınız şahıs veya firmaya ne istediğinizi açık bir biçimde açıklayan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web dizayn açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi tasarlayacak şahıs veya kuruluşa bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm özellikleri en küçük ayrıntısına kadar belirtin veya yazdırın, sözleşmeyi mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genelde web dizayn bittikten sonra yönetim paneline giydirme yapılır. Bu nedenden mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Örneğin siz web tasarım için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi taktirde statik bir internet sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo hizmeti ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Profesyonel web sitesi tasarimi seo uyumlu yapılmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı olması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller sıkıştırılarak yapılmaktadır.
  • Profesyonel web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Profesyonel web sitesi tasarimi ücretleri ne kadardır?

Profesyonel web sitesi tasarimi için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada hemen hemen aynıdır. Bağımsız olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız yalnızca ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte aktaracağım.

İstanbul web tasarım ajansları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl civarlarındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan kuruluşlar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Bağımsız iş yapanların giderleri fazla olmadığından ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %20 - %50 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder