17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu makalemde profesyonel web programlama çalışması yaptırmak isteyen firma veya şahıslar için dikkatli olması gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web yazılım hizmeti alırken uymanız gereken hususlar şunlardır.

  • Web programlama hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web yazılımı yapısı gereği yıllarca hizmet etmesi için programlanır. Eğer yazılım aşamasında ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi durur. Bu tip kodlamalarda kodu yazan kişiye mecbur olursunuz çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözardı edildiği bir yazılımı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk yaşar, ya geliştiremez yada uğraşmak istemez yada daha kötüsü geliştirmek için fahiş ücretler ister.
  • Geliştirilemez yazılım veya geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, ekip çalışması sırasında veya başka yazılımcıların programı ele aldığı vakit sorun çıkmadan çalışabileceği yazılımlardır. Siz yazılımı yapan şirketle ilişiğinizi kesseniz bile farklı bir uzman web programcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi büyüktür. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik yapıları, hızı arttırma düzeltmeleri vb. seçenekler çıkmaktadır. Geliştirilemeyen bir web program sadece yapımcısının geliştirebileceği, diğer web yazılımcının düzenlemek istediği vakit sorunlar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web program maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne aşırı fiyatlara nede fazla düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç ajanstan teklif aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif verdi, birisi 6.000 tl dedi, birisi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı ortalama 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan fazla veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı veya yukarı ücretlere aldanmayın.
  • İsteklerinizi tafsilatlı bir tarzda açıklayın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak aktarabilmeniz lazımdır. Arzu ettiklerinizi süper bir şekilde aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi hazırlanırken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Ücretlendirme yapılırken sizin değersiz gördüğünüz yada söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme izalandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılımı için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt sistemiydi, söylendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik bölümünü tamamladım. Test etmeleri için şirketlerine gittiğimizde kötü bir süprizle karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekiyormuş, araştırdım sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda kaporanızı kaybedersiniz.
  • Mutlaka sözleşme yaptırın. İş dünyasında şahıslar yada işletmeler sözleşmesiz adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi açıkça belirten bir sözleşme yapın. Yapılacak özellikleri, varsa örnek siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nedir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına aldanma. Birkaç şirket ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Ucuza yaptırdığınız bir web yazılım sizi nasıl ileriye götürebilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder